LIVE @WARTARAKYAT

Monday, 16 April 2012

Gempar!!! DAP Umum Lupus Semua Pinjaman Penuntut Pulau Pinang Berkuat Kuasa Serta Merta!!!Pakatan Rakyat berlidah biawak!!!


"Kuman dihujung lautan jelas kelihatan, Gajah depan mata langsung tidak nampak" itulah perumpamaan sesuai bagi kaum munafik ini.
 


Sebelum ini Lim Guan Eng begitu berbangga mengumumkan kononnya kerajaan pimpinannya telah berjaya membayar hutang yang ditanggung Pulau Pinang sehingga mencecah RM600 juta dan mengurangkan baki hutang dalam lingkungan RM30 juta dengan hanya sepenggal memerintah.

Sekiranya benar kepimpinan Pakatan Rakyat adalah begitu hebat, tindakan mereka yang mendesak kerajaan untuk memansuhkan pinjaman PTPTN ada kewajarannya.

Namun sesuatu yang memalukan, kerajaan pimpinan Lim Guan Eng yang juga merupakan gabungan kuat Pakatan Rakyat masih enggan melupuskan pinjaman penuntut negeri Pulau Pinang yang belum berbayar walaupun mereka sudah berupaya menjana ratusan juta ringgit. Bukankah kehebatan dan kekayaan seperti itu seharusnya dikongsikan dengan meringankan beban rakyat?

Malah melalui akhbar kelas ketiga milik mereka, Buletin Mutiara edisi 16- 31 Mac 2012, dipaparkan secara jelas DAP masih mahu pinjaman tersebut dibayar semula!!!Dengan jelas, melalui keratan akhbar yang PM lampirkan disini, Pakatan Rakyat sebenarnya bukanlah serius untuk memperjuangkan hak rakyat!!!

Sedarlah, mereka sekadar cuba "menangguk di air yang keruh" dengan harapan bakal ada "badigol so'od" yang akan menuruti cakap mereka seperti Adam Adli dan menghasut yang lain!!!

No comments:

Suapan Agama

Tapak Rujukan

Hiburan Dan Sukan

Followers

Info & Maklumat Untuk Dikongsi


nirlestari@mail.com

PM created on 3rd December2011,
achieve first 3,000,000 viewers on 8th May 2013