LIVE @WARTARAKYAT

Thursday, 9 August 2012

Panas!!! Pembongkaran Blog Rasmi Surau Al Ikhwan Siarkan Artikel Lucah!!! @dzainalabidinBeristighfar panjang PM apabila terbaca sahaja entri terbaru yang dikeluarkan oleh Surau Al- Ikhwan yang dinaungi oleh ADUN Sungai Bakap dari Parti Keadilan Rakyat (PKR), Ustaz Mokhtar Shafie.

Manakan tidak, sebaik sahaja PM layari blog yang PM sangkakan diisi penuh dengan info keagamaan, entri pertama yang terpampang bertajuk MENIKMATI KELAZATAN HIDANGAN PENIS mengganggu konsentrasi PM. (KLIK SINI UNTUK MEMBACA ENTRI BLOG TERSEBUT YANG PM MAKSUDKAN)

Adakah makanan berunsurkan kelucahan melampau seperti itu adalah sebahagian promosi berbuka puasa anjuran Surau Al Ikhwan berkenaan sempena bulan Ramadhan yang mulia ini?
Berdasarkan header yang dipamerkan, PM dapati surau berkenaan dipengerusikan oleh seorang individu berideologi Pakatan Rakyat yang dikenali sebagai Ustaz An-Nur.


Kewajaran telahan PM sebelumnya bahawa Pengerusi surau tersebut adalah berideologi Pakatan Rakyat dikuatkan lagi dengan pautan ke blog Adun Sungai Bakap, Ustaz Mokhtar Bin Shafie pada penjuru atas sebelah kanan blog tersebut.
Seharusnya, bersempena bulan Ramadhan yang mulia dan status blog tersebut yang mewakili Surau Al Ikhwan tempat untuk beribadah, admin kepada blog tersebut sedar bahawa entri seperti ini bisa menimbulkan pandangan yang kurang enak dikalangan umat Islam setempat.

Melalui entri seperti ini, ia menerangkan dengan jelas bahawa sensitiviti agama sememangnya langsung tidak diambil peduli oleh Pakatan Rakyat.

Terlintas di fikiran PM, adakah individu yang mempunyai naluri kelucahan sedemikian rupa juga merupakan kriteria penting yang ditetapkan oleh kerajaan Pakatan Rakyat Pulau Pinang untuk menyandang jawatan dalam institusi keagamaan?

Adakah terdapat agenda untuk merealisasikan Islam Liberal dengan perlantikan AJK seperti ini?

PM: Kalaupun Nak Raih Trafik Pantas, Bukan Ini Caranya Bagi Blog Keagamaan.. PRU13 Nanti Undilah Ustaz Makhtar Lagi, Mudah- Mudahan Tokey Babi Pun Boleh Jadi AJK Masjid Lepas Ni!!!

3 comments:

Anonymous said...

Bodoh2, terang2 blh agak sama ada kena hack atau aniaya. Benda camni pun nak dipolitikkan? Bodoh Bodoh Bodoh Bodoh Bodoh

Anonymous said...

Kehkeh.. Kelakarlah ngko ni... Mesti ngko ni pengikut murtad PR, kan Nik Ajis kata semuanya politik.. katanya semua ayat dlm al-quran pun politik.. So tak heran la admin blog ni buat entri macam ni.. rupanya faham jugak ngko ye, bukan semua boleh dipolitikkan..

Anonymous said...

Ustaz An nur merangkap imam1 qariah masjid kg kepala gajah meraka2 ini memang fanatik taksub saggup buat apa saja asalkan dpt menjatuhkan kerajaan sehinggakan kutbah jummat tazkirah ramadan pun berbaur politik

Suapan Agama

Tapak Rujukan

Hiburan Dan Sukan

Followers

Info & Maklumat Untuk Dikongsi


nirlestari@mail.com

PM created on 3rd December2011,
achieve first 3,000,000 viewers on 8th May 2013