LIVE @WARTARAKYAT

Wednesday, 19 December 2012

[GAMBAR] Terkini Dari Sungai Petani!!! Pergaduhan Melibatkan Gangster India Dan Melayu D Taman Ria?


Sekadar Hiasan

Perkara ini sudahpun sampai ke telinga PM sejak semalam lagi, namun disebabkan kurangnya maklumat. PM diamkan sahaja kerana risau bakal membangkitkan kemarahan segelintir pihak dan menimbulkan kekacauan kaum.

Sungguhpun begitu, berdasarkan blogwalking yang PM lakukan sebentar tadi, blog Labi- Labi telah mengeluarkan entri berkaitan isu berkenaan.

Sebelum kita berprasangka yang bukan- bukan terhadap penganut agama lain, seharusnya diingat bahawa perlakuan yang ditampilkan sebahagian individu ini bukanlah mewakili keseluruhan mereka.

Ikuti artikel yang dikeluarkan blog tersebut;

Kejadian pergaduhan teruk antara golongan Pelampau India daripada Geng 35 dengan orang Melayu Islam di Sungai Petani. Khabarnya Geng 35 telah mengugut untuk membakar masjid dan surau. Beberap aanggota polis Melayu telah dibelasah oleh anggota Geng 35. Perintah darurat telah dikeluarkan oleh Polis dan FRU di kawasan tersebut. Mohon bersatu! Umat Islam digesa jangan bertindak terburu-buru, dan mengikut arahan polis agar peristiwa buruk tidak berlaku.


cerita daripada saksi....
Sebarang pertanyaan,maklumat atau pengesahan maklumat berkaitan 
kes serangan kongsi gelap india 35 melakukan serangan perkauman 
di sekitar Sungai Petani,Kedah terhadap kaum melayu & ancaman 
serangan terhadap surau & masjid-masjid,sila hubungi Bilik 
Gerakan IPD Kuala Muda 03-4299222 atau Balai Polis Sg.Petani 04-
4222222..Jangan buat sebarang kesimpulan melulu atau mendengar 
khabar angin.Kekalkan perpaduan antara kaum
SUMBER

Sehingga artikel ini ditulis, PM gagal untuk memastikan kesahihan artikel di atas, oleh yang demikian, bagi memastikan semangat kesepaduan kaum terus berkekalan, diharap setiap tindakan yang diambil, dilakukan dengan akal yang waras.

Sungguhpun begitu, sahabat blogger Medan Tempur Kedah menafikan keseluruhan cerita di atas melalui artikel yang dikeluarkannya (KLIK SINI)Suapan Agama

Tapak Rujukan

Hiburan Dan Sukan

Followers

Info & Maklumat Untuk Dikongsi


nirlestari@mail.com

PM created on 3rd December2011,
achieve first 3,000,000 viewers on 8th May 2013