LIVE @WARTARAKYAT

Wednesday, 23 January 2013

Terkini & Terpanas!!! Azwan Ali Langgar Sumpah Keramat Demi Azmin?!!!


Semakin hari semakin meluat dan mual dibuatnya dengan perangai yang ditampilkan artis lelaki yang perasan diva ini.

Seingat PM, sebelum ini si lelaki yang selesa menggelarkan dirinya sebagai diva ini pernah kelihatan sebak ketika memohon agar Ummi Hafilda memaafkan keterlanjuran dirinya.

Malahan, melalui permohonan maaf itu juga, Azwan dilihat seakan melakukan sumpah seperti yang dipaparkan di bawah;Tonton bermula pada minit 2:16, bagaimana Azwan Ali ada bersumpah tidak akan menghina, mengeji, mengaibkan dan melakukan serangan- serangan peribadi yang mungkin membawa kepada fitnah dahsyat terhadap Ummi Hafilda. 

Apakah dengan kenyataan yang dikeluarkan seperti yang dilaporkan MyNewsHub di bawah ini, Azwan Ali secara automatiknya melanggar sumpah yang pernah dibuatnya sebelum ini?

Susulan dari cerita yang dikeluarkan oleh portal Murai.com mengenai kisah ibu kepada ahli politik, Azmin Ali, ahli perniagaan, Ummi Hafilda dan artis lelaki, Azwan Ali, yang dikatakan jatuh di bilik air pada malam persandingan Ummi Hafilda, hanya Azwan Ali sahaja yang mengeluarkan kenyataan mengenai isu tersebut. 

Seperti biasa, Azwan hanya mengeluarkan kenyataan melalui laman sosial Twitternya sahaja malam semalam. 

Baru-baru ini, Ummi Hafilda telah pun melangsungkan perkahwinannya di rumah ibunya, di Kg. Klang Gate, Hulu Klang. 

Pada malam persandingan Ummi Hafilda, dikhabarkan ibu mereka, Mak Tom telah jatuh dalam bilik air. “Slm. Ko Henggat AKU HADAP Majlis JIJIKZ ko? Tuhan Bayar Cash! Malam yg SAMA? AMBULAN Masuk KAMPONG! Ada YG JATUH Bilik AIR coz Sial KO!”


“Slm. TUHAN MAHA ADIL ! Kes AMBULAN masuk KAMPUNG ? Tetengah MALAM BUTA? Insaf lah ! More BALA to come ! Eeeeeeee,” tulis Azwan. 

Katanya lagi, kejadian itu adalah balasan di atas perbuatan Mak Tom dan Ummi Hafilda sendiri.

“Slm. What Goes Around ? HANJJJ around ! MUHASABAH la diri before BALA terus ke MUKA,” kata Azwan. Seperti mana yang kita sedia maklum, dahulu, hubungan Azwan dan Ummi Hafilda tidak berapa baik walaupun mereka adalah adik-beradik kerana fahaman politik yang berbeza. 

Malah, Ummi Hafilda juga tidak baik dengan abangnya, Azmin Ali, orang kuat dalam parti pembangkang, Parti Keadilan Rakyat. 

Azwan juga turut mengikuti jejak langkah Azmin untuk bermusuhan dengan Ummi Hafilda. 

Namun, atas takdir Tuhan, Azwan dan Ummi Hafilda berbaik semula dan Azwan sendiri berjanji untuk bercakap buruk terhadap Ummi Hafilda. 

Tidak berapa lama selepas itu, Mak Tom pernah mengeluarkan kenyataan di media utama mengatakan dia kecewa dengan sikap anak lelakinya, Azmin Ali yang membelakangkan ibu dan keluarganya sendiri demi fahaman politiknya yang tegar. 

Selepas itu, Azwan sekali lagi mengisytiharkan perang dengan Ummi Hafilda semula hingga kini.

Banyak jugalah kenyataan yang dikeluarkan oleh Azwan di laman sosialnya itu. 

Tambah Azwan lagi, dia hanya ada Azmin Ali dan Azman Ali sahaja sebagai adik-beradiknya, tiada orang lain lagi dalam dunia ini. 


“Slm. DIVA AA Hanya ada FAMILI YB @AzminAli n AZMAN ALI dlm lebihan hidupNYA! Ko sapa JADAH? DO I CARE? SO?,” tulis artis kontroversi itu. 


Apa-apa pun, jika benar Mak Tom jatuh sakit, sama-samalah kita doakan kesejahteraan ibu mereka agar kembali sembuh dan diberikan kesihatan yang baik. Amin.SUMBER

No comments:

Suapan Agama

Tapak Rujukan

Hiburan Dan Sukan

Followers

Info & Maklumat Untuk Dikongsi


nirlestari@mail.com

PM created on 3rd December2011,
achieve first 3,000,000 viewers on 8th May 2013